EXCLUSIVE

UGDAU DIF U BIH: Podsjećanje na strahovitu izjavu Cece Ražnatović i apel Srbima da ne glasaju za Vučića

 

Dva priznanja za učešće u agresiji, genocidu, praćenom ubojstvima, klanjem i davljenjem, jedno izričito i drugo dato (navodno) u šali.

Kada je u pitanju ovo prvo, radi se o zloupotrebi genocida u Srebrenici, na način da se prilikom javnih dogadjaja (kulturnih, sportskih i drugih) pojave transparenti ili uzvikivanje: “Nož, žica Srebrenica”.

To direktno vrijeđa preživjele žrtve genocida u Srebrenici, koje su jedva preživjele, a izgubile svoje u tijeku provođenja genocida, jednog ili više članova ili cijelu užu pa i širu porodicu.

Zašto je upotrijebljeno “izričito priznanje”, pa zato što ti koji uzvikuju te uvrijedljive riječi su ili sudionici u provođenju genocida ili su njihovi potomci koji se odgajaju na način, da nisu svjesni činjenice da su to oni uradili ili su oni koji to još uvijek podržavaju.

Da se podsjetimo:

  1. srpnja 1992. godine Majka Hava Tetarević je kao i svaka majka u selu Zecovo kod Prijedora prije rata lijepo živjela uz porodicu koja je brojala 12 članova. Međutim, 23. srpnja 1992., pripadnici Vojske RS mučki su ubili njenih šest sinova i supruga ali i mnoge druge članove familije i komšije. Majka Hava je posljednji put sinove i supruga vidjela tog kobnog dana 1992. godine dok su ih odvodili lokalnim putem. Nakon 22 godine, ponovo će ih vidjeti na dženazi koja se desila 20. srpnja 2014.g.
  2. srpnja 1995. godine Ratko Mladić je tada televiziji sa Pala izjavio da se nalazi u “srpskoj Srebrenici”, da grad “predaje srpskom narodu” i da je “došlo vreme za osvetu Turcima” na tom prostoru.
  3. srpnja 1995.godine Otac Ramo poziva u smrt sina Nermina: “Nermineee, hajde dolamo, ja sam dolamo. Slobodno kod Srba, svi hajte”, dozivao je Ramo sina Nermina. Srpski vojnici rekli su im da im neće ništa. Tim riječima je Ramo dozivao sina Nermina, ne sluteći pritom da ga doziva u smrt. A pripadnici Vojske Republike Srpske obećali su da im “neće ništa”. Ramo i Nermin Osmanović ubijeni su i njihove su kosti pronađene 2008. godine. Kostur Nermina pronađen je u masovnoj grobnici u Snagovu kod Zvornika, a Ramin na suprotnom kraju – u Zelenom Jadru kod Srebrenice.

Kada je u pitanju ovo drugo, radi se o izjavi pjevačice Cece Ražnatović, za koju je po izjavi rekla da se šalila.

Međutim, tu izjavu je ipak objavio Globalno. org, Home Magazin, pod naslovom CECA RAŽNATOVIĆ POTRESLA BOSNU I HERCEGOVINU.

Ceca Ražnatović potresla BiH javnost! „Da je moj muž osvojio Sarajevo niko mi sada ne bi branio da tamo pevam!“

Srbijanska pjevačica Ceca Ražnatović tijekom jednog nastupa u Beogradu za medij globalno.org dala je šokantan komentar. Na pitanje novinara globalno.org zašto se već nekoliko puta ovoj pjevačici brani gostovanje u Sarajevu, tj. Federalnom dijelu BiH pjevačica je dala sljedeći odgovor:

“Da je kojom srećom, a mogao je moj muž Arkan, zauzeo Sarajevo danas mi niko ne bi branio da tamo pevam. On je to mogao uraditi ali mu je bilo žao muslimana koji su zvali u pomoć cijeli svijet.“

Svu imovinu i bogatstvo koje ima ova pjevačica upravo je i dobila na kostima i grobovima Bosanskih muslimana koje je njen muž pljačkao i ubijao tijekom rata u BiH. Kamioni tehnike i namještaja su se preko rijeke Drine vozili za Srbiju i tamo prodavali, a glavni čovjek za taj posao bio je upravo Arkan.

Zapravo nije ni čudo zašto je ovoj pjevačici zabranjeno da pjeva u Sarajevu jer to sama i pokazuje svojim izjavama i pojavljivanjima u javnosti sa ratnim zločincima. izvor: globalno.org.

Eto, ovdje smo naveli tekst koji je objavio Home Magazin, a naš stav je da, rečeno, navodno u šali, dokazuje da je Srbija imala i te kakvog utjecaja na agresiju koja je vođena protiv bosanskog naroda, jer svi su građani, bilo koje nacije i vjere u tom ratu stradali i Bosna i Hercegovina, je opustošena, ali mora se reći, najviše su stradali Bošnjaci.

I onda da se ne zapitaju građani u Srbiji: Da li je slučajno a jeste siptomatično da se „u prvim redovima“ proglasa uz Vučića stalo 650 poznatih u predsjedničkim izborima među tih 650 potpisnika se baš nalazi pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović, a da još odjekuje u ušima Bošnjaka izjava Vučića od 20. srpnja 1995.g. „Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu Muslimana“ bez obzira što se 03.11.2015.g. Vučić „vadi“ da je ta njegova izjava izvučena iz konteksta ali i da to sasvim sigurno sada ne bi ponovo rekao.

A dokazano je da Vučić laže jer je do sada kao predsjenik Vlade Republike Srbije izgovorio niz ne ispunjenih obećanja kao npr. „Begrad na vodi“: centralni deo kompleksa biće izgrađen do kraja 2016. godine; „Beograd na vodi“ gradiće se na oko 90 hektara; na tom prostoru objediniće se više od 400 sadašnjih katastarskih parcela; kompleks od oko 2.000.000 kvadrata poslovnog i stambenog prostora praviće se u šest faza; tokom izvođenja radova otvoriće se 200.000 radnih mesta; svaki uloženi dinar vratiće se petostruko; za pripremu radne površine za početak gradnje potreban je ulog od oko 2.000.000.000 evra; u projekat će biti uloženo oko 3,5 milijarde eura; kvadrat stambenog prostora u izgradnji će koštati 130 eura; vrednost kompleksa, kada bude završen, procenjuje se na više od osam milijardi eura; od taksi za građevinsko zemljište Beogradu će ostati više od 450 miliona eura; kod starog železničkog mosta biće podignut hotel visok 210 metara, koji će postati nova reperna tačka u Beogradu, dok će pored Brankovog mosta biti podignut još jedan objekat visoke spratnosti; iz objekata koji su predviđeni za rušenje biće iseljeno oko hiljadu vlasnika i njihovih porodica; za ovaj projekat Srbija se neće zadužiti nijednim evrom kredita…Do kraja 2016. na Savskom amfiteatru biće sagrađene Kula „Beograd“, veliki šoping centar, dva hotela i nekoliko stambenih i poslovnih zgrada. (Ovo je samo dio njegovih laži).

I za kraj apel građanima Srbije a ponajviše za 650 potpisnika proglasa podršeke za Vučića: Izbori u Srbiji su 2. travnja i to je za par dana i Ceca Ražnatović i ostalih 649 potpisnika imaju vremena da se predomisle zaokruživanjem drugog broja tj. da razmisle za koga da glasaju jer, poslije 2. travnja biti će kasno…

SET – UGDAU DIF u BiH

                                                                                  ČITAJTE MAX MAGAZIN ON LINE

                                             PROČITAJTE NOVI BROJ MAX MAGAZINA  KLIKNITE OVDJE

Most Popular

To Top