EXCLUSIVE

TEORIJA ZAVJERE ILI: Hronologija diktature virusa

U Wuhanu se 2014. osniva prvi laboratorij maksimalne biloške sigurnosti u Kini. U projektu su uz Kinu i Francuska (Lyon, tehnologija i novac) te američki Galveston National laboratory (Univerziteta u Teksasu). Finansijer Galvestona je američko Ministarstvo odbrane.
2015. 23 jula, institut Pirbright’s patentira atenuirani (oslabljeni) korona virus. Ovaj institut je pod pokroviteljstvom britanske vlade, a među najvažnijim finansijerima su Bil i Melinda Gates.

Sasvim logično pitanje je, da sada sve drugo zanemarimo! Zašto bi bilo ko finansirao istraživanje o virusima, pa i COVID-19, ako neće stvoriti i vakcinu protiv PANDEMIJE i preuzeti primat u farmaceutskoj mafiji. No, krenimo redom:
2018. Počinje komercijalni rat. (8.marta Trump uvodi takse 25 % na čelik i 15 % na aluminij. Kina je najveći svjetski proizvođač čelika. Time se pokušava smanjiti američki deficit od 566 milijardi dolara od čega 370 milijardi „pripada“ Kini koja postaje neprijatelj br. 1 za SAD. Kina odmah odgovara porezima na američku robu.

AMERIČKA UROTA

Početkom decembra 2018. u Kanadi je uhapšena financijjska direktorica Huawei-a,(kćerka vlasnika). Optužena je za špijunažu.
Godine 2019. „bez motiva”(?) iz laboratorija NML u Winnipegu (prvog laboratorija u svijetu koji je izolovao virus SARS-a) brodom prema Wuhanu odlaze uzorci virusa: Ebole, LPA i korona.
Otvorena je istraga (samo to) protiv dvoje zaposlenih iz ovog laboratorija, muža i žene. Žena, doktorica je već prije toga surađivala sa američkoim ministarstvom odbrane (Pentagonom) odnosno agencijom DARPA. Zajedno su u Winnipegu radili na mutaciji korona virusa.
Istovremeno se dešava još nešto – izvjesni Garett Marquis na twiteru piše kako nema potrebe da italijanska vlada pomaže „infrastrukturi Kine“
Marquis je Trumpov asistent, odnosno glasnogovornik državnog Vijeća sigurnosti.
Nekoliko dana prije ovog twita italijanski premijer Conte informiše javnost o novom Putu svile, odnosno ekonomskoj suradnji Italije i Kine. Italija postaje prvi komercijalni saveznik Kine u ovom dijelu svijeta. To je prijetnja za Macrona. Amerika i Francuska verbalno napadaju Italiju. Macron je istovremeno pregovarao sa Kinezima, ali izgleda da su oni prednost dali Italijanima. I Francuska je bila povezana sa radom laboratorija u Wuhanu.

                         Sporna laboratorija u Wuhanu

10. maja 2019. Washington zabranjuje američkim firmama prodaju tehnologije HUAWEI. To je i priča o razvoju PG tehnologije . Razvoj kineske tehnologije dodatna je prijetnja zbog navodne šijunaže, za američku sigiurnost.
Augusta 2019. devalvira kineski juan. Krajem 2019. Kina i Amerika pripremaju zatišje u ekonomskom ratu.
18. oktobra 2019. u New York je održana velika vježba simulacija pandemije corona virusa. Organizatori John Hopkins Center for health security, Ekonomski forum i Fondacija Gates (Bil i Melinda). Simulacija je, kažu način da se sazna kako od corona virusa zaštititi moguće žrtve – 75 miliona ljudskih života. Isti dan, 18. oktobra 2019. u Wuhanu se održavaju CISM, vojni sportski susreti. Među takmičarima su i američki vojnici.
28. novembra 2019. Uslijedio je neočekivani preokret- Trump potpisuje podršku demokratskom pokretu u Hong Kongu (protiv kineskih vlasti).
Decembra 2019. COPASIR izvještaj u italijanskom parlamentu skreće pažnju na opasnost od kineske intelligent špijunaže i time dovodi u pitanje PUT SVILE što ga je vlada potpisala sa Kinom.
1. decembra 2019. se pojavljuje korona virus. Inkubacija traje 14 dana, što zanči da je sve krenulo polovinom novembra, mjesec dana nakon eksperimenta u New Yorku i vojnih igara u Wuhanu.


16. januar 2020. Kriza u toku. Kina i SAD potpisuju ugovor o smanjenju poreza na pojedine proizvode. Kineska vlada je tada već morala znati za epidemiju.
24.1. 2020. Institut John Hopkins objavljuje na svojoj stranici kako se njihov eksperiment iz oktobra 2019. odnosio na imaginarnu epidemiju. U međuvremenu su im stigle hiljade mailova sa kritikama i protestima. Ljudi su bili sigurni da je eksperiment iz oktobra izazvao epidemiju.
4. februar 2020. iznenada umire dr. Frank Plummer, direktor kanadskog laboratorija iz kojeg je dvoje istraživača poslalo viruse u Wuhan. On je jedan od rijetkih koji je mogao pojasniti šta se tačno dešavalo s virusom (koji je u mešđuvremenu mutiran).
PITANJE JE – DA LI JE VIRUS SLUČAJNO POBJEGAO?
U ITALIJI JE U POSLJEDNJE ČETIRI GODINE OD SEZONSKE GRIPE UMRLO 68.000 LJUDI. Međutim, 5-6 HILJADA MRTVIH OD KORONE VIRUSA JE izazvalo mnogo, mogo veći haos!
Šta se krije iza svega ovoga? Brojne su pretpostavke. U ovom tekstu smo imali samo činjenice. Tu ćemo se i zaustaviti?!! Ali ne…

NEŠTO SE DEŠAVA

Dok su u Italiji naslovi, emisije i društveni mediji preplavljeni sada već globalnom temom „koronavirus“, upravo tada 20.000 američkih vojnika iskrcalo se na čak 7 evropskih aerodroma i pridodaće im se još 10.000 američkih vojnika koje su već stacionirani u Evropi i 7.000 drugih trupa iz različitih evropskih zemalja.

U koje svrhe je ukupno 37.000 američkih naoružanih do zuba vojnika je došlo?

Možda da pomognu državama da zaustave ovaj “opasan” virus ili da pomognu onima koji su ga napravili?
Apsolutno ne !!!

Došli su da se stacioniraju ili, koristeći riječi vrhunskih američkih oficira, da se “šire” po evropskoj teritoriji, kako bi započeli vojnu vježbu “Evropljanin 20” koji će početi u aprilu, a trebalo bi da završi u julu ?!

Da li su građani obaviješteni o čemu se radi? Očigledno ne!

„Europe Defender 20“ je vježba koju je osmislila vlada SAD u saradnji sa NATO-om kako bi „testirala“ strategije koje će koristiti SAD i Evropa ukoliko dođe do hipotetičkog rata.

Prijetnja od koga?

Očigledno je jedina “hipotetička prijetnja”  Americi od Rusije sa saveznikom Kinom, s kojom su SAD odavno dobrovoljno stvorili potencijalnog neprijatelja stvarajući stalno velike tenzije.

Ipak, analizirajmo to. Za ovu vježbu, pored 37.000 vojnog osoblja, biće uvezeno 14.000 vojnih vozila (dakle tenkova, aviona, helikoptera itd …), a proporcionalno isto toliko i municije. Ali čekajte, proglašena je PANDEMIJA svi skupovi su otkazani… zbog korone “virusa”.
Možda će vojnici doći sa odgovarajućim maskama i mjerama predostrožnosti kako bi odradili ovu “vežbu”?

Očigledno ne !!!

Prema američkim oficirima, ti su vojnici potpuno zdravi, pa su potpuno imuni  na „koronavirus“??!

Ako nisu imuni, zašto onda samo ova vojna vježba nije odložena imajući u vidu preporuku SZO o širenju ovog virusa i medijskom, socijalnom, zdravstvenom, političkom i ekonomskom haosu koji je ovaj virus stvario u svijetu?

– Zašto su građani Italije, i cijele Evrope zaraženi ovim virusom, a samo američka vojska može da se kreće kroz tu Italiju i Evropu bez straha i posljedice?

– Zašto je odlučeno da se ta vježba izvede na geografskom položaju koji bi osigurao hipotetički sukob s Rusijom, a ne u drugim oblastima koje gledaju na druge horizonte?

– Zašto 95% medija o tome šuti?

– Zašto svi predstavnici italijanske i EU politike ne govore o tome?

– Ako su vojnici imuni na coronavirus, da li to znači da virus nije toliko opasan, ili postoji već  vakcina?

– Tramp  je Amerikancima zabranio putovanja u EU ali ne i američkim vojnicima. Zar ta opasnost od takozvanog virusa ne važi i za vojnike USA!?

Rusija je postavila brojna pitanja povodom ovih vježbi na koja nije dobila odgovor i na osnovu toga je već izjavila da će zadržati iznašnjavanje Vijeća sigurnosti UN.

REZIME:

Kina, saveznik Rusije, prije nekoliko mjeseci je potpisala ugovor s Italijom (Ugovor je regulisao odnose u vezi sa trgovinom na Sredozemlju kao i da će Italija na osnovu svog strateškog položaj biti uz Kinu čak ako to EU zabrani, kako bi trgovinski odnosi postali čvrsti i važniji između Italije i Kine. Samim tim činom potpisivanja Ugovora, moć SAD nad Italijom znatno je smanjena.

Naravno od momenta sklapanja savezništva Kine i Italije,  dolazi do eksplozije Koronavirus koji počinje da razara i parališe najviše Italiju i  Kinu.

Kina i Rusija su godinama bili nesporni trgovinski protivnici SAD, jer njihov značaj uveliko smanjuje monopol dolara na globalnom tržištu, a to, u odnosu na SAD, stvara značajne gubitke moći i ekonomske i geopolitičke. Već neko vrijeme Amerika čini sve kako bi isprovocirala Rusiju trgovinskim sankcijama i vojnim provokacijama Sirija, Iran, Ukrajina… i  na sve što utiče na njene komercijalne i geopolitičke interese.

Dok su građani svijeta svojim očima i ušima projektovani na koronavirus u Evropi, Kini i Evropi.
Amerika za to vrijeme odlučuje da nastavi bez ikakvih problema dovlačenje svojih trupa na granice sa Rusijom!

Pa zašto toliki pritisak da se američki vojnici naoružaju u alarmantnim količinama za jednostavnu vježbu uprkos svemu i znajući da to pokreće visok nivo uzbune u Rusiji?

Fenomen „koronavirusa“ je korisno sredstvo za odvlačenje pažnje i pripremu velikog dijela građana svijeta za nešto važnije što se mora dogoditi, a to u ovom slučaju svakako nema veze sa rješavanjem virusa i gripa.

Dragi građani i Evropljani pred vašim očima se događa rušenje globalnog geopolitičkog sistema. Nešto se događa i nije pitanje teorije zavjere, nego geopolitičke činjenice koje se dešavaju i koje se odmah mogu provjeriti u svakom trenutku u sedam evropskih zemalja.

Ovo je tema s kojom se pod hitno treba početi razotkrivanje šta se krije iza “dimne zavjese” koronavirus!

ISTRAŽIVAČKI TIM

Most Popular

To Top