NOVOSTI

ŠEMSO KOLAŠINAC Mehmedović: ILI KAKO JE SANDŽAKLIJA KONTROLIŠE TEŠANJ

semso mehmedovic

MALO JE POZNATO BOŠNJAČKOJ JAVNOSTI DA JE NAJMOĆNIJI ČOVJEK U TEŠNJU SANDŽAKLIJA. NJEGOVI PRETCI SU KAO MUHADŽIRI DOSELILI IZ KOLAŠINA U TEŠANJ

Četvorica poslanika SDA u Parlamentu BiH koji su nezadovoljni stanjem u stranci ne odustaju od zahtjeva da rukovodstvo stranke riješi postojeće probleme.

– Od stava rukovodstva stranke zavisiće ubuduće umnogome naš stav o daljem radu i u stranci i u Klubu. Insistiraćemo na tome da se u Klubu SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH funkcionalno radi i da na sjednicama Parlamenta imamo stav Kluba a ne da glasamo svako po svojoj savjesti – kazao je juče “Glasu Srpske” poslanik SDA Šemsudin Mehmedović koji je jedan od nezadovoljnih.

Dodao je da će insistirati na tome da se rukovodstvo i sam Klub odrede i prema incidentu koji se desio Klubu kada je poslanik Asim Sarajlić fizički napao kolegu Sadika Ahmetovića.

Mehmedović nije želio komentarisati to da li bi se četvorica poslanika mogla priključiti nekoj novoj koaliciji u Parlamentu BiH. Nije želio da komentariše ni nedavnu najavu Ahmetovića, koji je bivši potpredsjednik SDA, da će nezadovoljni poslanici uputiti dopis rukovodstvu stranke u kome će tražiti da se stranka demokratizira i da prestane biti stranka interesnih grupa.

– Nas četvorica želimo dobro SDA, a ako oni koji danas rukovode strankom prihvate naše prijedloge, imaće našu podršku. U suprotnome, biće jasno da su privatni interesi iznad interesa SDA i države – rekao je Ahmetović.

Da li je pismo upućeno jučer medijima nisu mogli provjeriti.

Problem je što postoji nepovjerenje među akterima pobune u SDA-u. Mehmedoviću ne vjeruju ni “pobunjeni” drugovi, Sokolović, Šepić i Ahmetović. Sumnjaju da Mehmedović “trguje” svoju poziciju jer iako je demonstrirao lokalnu moć, njegov položaj nimalo nije lahak. Mehmedović je akter mnogih afera koje su “teške” milionima KM. Neke od njih, poput “Pandore” i “Lutke” su aktivirane. Stoga bi Mhemedovićeva taktika mogla biti da je se lakše nagoditi sa Bakirom Izetbegovićem, radi političke zaštite, nego sa tužiocima.

Malo je poznato bošnjačkoj javnosti da je najmoćniji čovjek u Tešnju Sandžaklija. Njegovi pretci su kao muhadžiri doselili iz Kolašina u Tešanj.

Kao što su još mnogi detalji iz njegove biografije, koja je “oprana” ulaskom u SDA, ostali skriveni. I. T.

Most Popular

To Top