TOP SECRET

ŠABAN ŠAULIĆ PROGOVORIO O RAZVODU: Cuca nije razlog, Goca me napustila zbog kafane

 

Pobijesnila je kad sam došao kući poslije tri dana iz kafane. Tražila je razvod, a ja pijan kažem: „Pa može, ako tako hoćeš“. Dala mi papirić, ja to potpisao, misleći da se zeza…

Šaban Šaulić je bio razveden samo dvadeset dana. Kralj narodne muzike ispričao je kako je došlo do toga da ga ostavi supruga Gordana, s kojom je već 42 godine u braku.

Pjevač se sa ženom rastao 1985. i to zbog alkohola.

Mi smo se rastali na 20 dana, možda čak i manje. Goca je pobijesnila zbog mog ponašanja, došao sam poslije tri dana kući iz kafane mrtav pijan. Rekla mi je: „Ne može to tako, ti ne dolaziš kući, pa šta mi tebi uopšte značimo.“ Još nisam ni došao sebi, bio sam u nekom teškom alkoholu. Sjećam se, tada sam s Radetom Vučkovićem non-stop pio po kafanama, kao crijeva smo bili. Sastavimo po nekoliko dana, ne vide nas ni kuća, ni djeca, ni žena – ispričao je Šaban u emisiji „Iz profila“.

On je opisao kako je potpisao papire za razvod.

– Gordani je pukao film zbog toga, pa je tražila razvod, a ja onako pijan kažem: „Pa može, ako tako hoćeš.“ Dala mi neki papirić, ja to potpisao, misleći da se ona zeza. Međutim, kad sam se otrijeznio, shvatio sam da je ona bila ozbiljna i da smo se stvarno razveli. Ostao sam sam kući, a Goca je otišla s djecom kod njenog oca. Tako sam ja po cijeli dan sjedio sam u kući koja je bila ogromna, trzao se na svaki šum, sve pomislim: „Evo ih dolaze.“ Nisam mogao noću da zaspim, falili su mi i djeca i Goca – prisjetio se Šaulić.

Porodica mu je mnogo nedostajala, ali i pored toga mu nije padalo na pamet da pozove Gordanu da se pomire. Čekao je da ona napravi prvi korak.

– Tad su mi došli drug i rođak, rođeni brat Hasana Dudića, da mi prave društvo, da ne budem sam u toj kućerini. Taman kad sam oguglao da ih više nema, da ću morati preko suda da tražim zahtjev da viđam djecu, dešava se preokret. Jedno jutro, ja izlazim iz kuće, a ono na kapiji poređani Mihajlo, Ilda, Sanela, Gordana. Samo su mi prošli neki trnci, ali sam htio da pokažem stav da mi je svejedno. Tad mi Goca pitala: „Je l‘ mi možemo da uđemo u ovu kuću?“ Dobro sam razmislio šta ću reći, da opet nešto ne zabrljam. Rekao sam: „Upadajte.“ Odmah mi je kuća opet bila puna ljepote i života – kaže i dodaje:

– Poslije toga smo se opet vjenčali, u jednoj kafani na Banovom brdu, samo što smo promijenili kumove. Zorica Brunclik i Velja Milošević su nam kumovali i, eto, ispostavilo se da su nam njih dvoje taličniji – ispričao je pjevač, koji je poslije tog perioda supruzi posvetio pjesmu.

– Rade Vučković napisao je moju autobiografsku pjesmu „Gordana“ zato što smo bili bliski drugari i znao je cijelu moju situaciju. Bio je lukav, dobro je pisao, a valjda je htio i malo da se ušlihta Goci poslije svega – završio je Šaban. R.T.

Most Popular

To Top