ASTRO

PUN MJESEC U JARCU / šta svaki znak očekuje u naredne dvije sedmice, do lunacije?

PUN MJESEC U JARCU / Poslušajte šta svaki znak očekuje u naredne dvije sedmice, do lunacije

Piše Astrolog: Jovana Milekic +38169 707-687

Mjesec se puni i tokom noći ćemo imati njegovu egzaktnu opoziciju sa Suncem u Raku, uz konjunkciju sa Saturnom, što ovaj pun Mjesec boji dosta drugačijim tonovima.

Mjesečev dodir sa Saturnom je uvijek znak emocija pod kočnicom, opsadom, ustezanja i odricanja. Kada se to desi u znaku Jarca, pa je taj Saturn i retrogradan, na scenu stupaju demoni prošlih vremena i njihov ponovljeni ples.

Ovo je slika straha od emotivnog gubitka, uslijed akcija treće strane, ovo je i porodična drama, koja bukne kada se najmanje očekuje. Ovo su i ljubomore, one iskonske, generacijama čuvane, koje u trenutku izlete i pojasne mnogo toga što je maska učtivosti sakrivala.

Na poslijetku, ovo smo mi, ogoljeni, licem u lice sa vlastitim nemirima, i svaka naša akcija ka drugima je trenutno naše ogledalo! Zato, kakav god napad doživjeli, ma kako bili iznenađeni i šokirani, znajte da to nije vaše! Ne uzvračajte, samo se zahvalite i time ćete sve vratiti izvoru. Ne govori o drugom onaj ko o sebi išta zna.

Ovaj pun Mjesec se dešava u trenutku kada je Mars krenuo retrogradno, iz opozicije sa Venerom, pa je korijen svih problema emocionalni plan i duboko nezadovoljstvo istim!

U odnosima, ne potežite stare rasprave jer mogu izbaciti nov kontigent lave! Merkur uskoro mijenja znak, a kada se to dešava na ivici smo nerava i sve nam smeta! Merkuru u Raku je dispozitor bas ovaj Mjesec spojen sa Saturnom, sto misli i riječi čini teškim, srdžbom otrovanim. Budite izvan svega toga. Osamite se, čitajte ili provedite vrijeme sa ljudima sa kojima znate samo za dobra vremena!

Ne pokrečite poslovne promjene, uzdržite se od otkaza i ulaganja.

Venerin kvadrat sa Jupiterom će dati pretjerivanja u trošku, hrani, emocijama. Dajte sebi oduška kupovinom nečega što odavno želite, častite se i stanite. Ispunite simboliku i povucite ručnu!

U ljubavi, pratite osjećaje koji vas sada vode pravim smjerom, isključite sumnju i strah, ostavite ponos sto ste tu i s kim ste tu! U slučaju da niste, ostanite vjerni onom idealu vašeg čovjeka/žene, kompromis se sa srećom ne pravi! Pa nek vam (nam) je sa srećom!

A šta svaki znak očekuje u naredne dvije sedmice, do lunacije? poslušajte OVDJE

 

Most Popular

To Top