TOP SECRET

PARE DRAŽE I OD DRAŽE: Četnici se finansiraju iz općinskog budžeta kojeg su „aminovali“ bošnjački politički i vjerski prvaci

Bilal Memišević, inače imam i visokopozicionirani član Sabora IZ, kao bivši predsjednik OV Višegrad, dao je podršku pohvalio, glasao, usvojio i potpisao budžet u kojem je 500 KM izdvojeno za Ravnogroski pokret

„Ja, Senad Ahmetović, delegat u Domu naroda FBiH i kantonalni poslanik u Skupštini Posavskog kantona ispred SBB-a želim da se javno distanciram od izabranog SDA/SBB vijećnika Bilala Memiševića inače imama i visokopozicioniranog člana Sabora IZ, te predsjednika OV Višegrad, odnosno Skupštine opštine Višegrad, koji svojom podrškom budžeta općine Višegrad, isti pohvalio, glasa, usvaja i potpisuje budžet u kojem je 500 KM izdvojeno za Ravnogroski pokret!“, napisao je na svojoj Facebook stranici poslanik SBB prije 2 godine.
U prilogu je objavio kopiju budžetske raspodjele finansijskih sredstva nevladinim organizacija u koje je uvršten i Ravnogorski pokret.

 

Ovo je formalni dokaz da su četnici legalna organizacija u RS-u, ali i ružan dokaz o komformizmu bošnjačkih vjerskih i političkih prvaka.
Memišević danas obnaša poslove u direkciji Rijaseta Islamske zajednice BiH koja je odgovorna za kupovinu stoke u svrhu vjerskog obreda klanja kurbana. Radi se o finansijskoj transakciji vrijednoj više desetina miliona KM. Već su izražene sumnje o finansijskim malverzacijama u ovom sektoru Rijaseta u kojim se Memišević navodi kao jedan od aktera.
Ovakve prljave rabote pojedinaca umanjuju značaj mnogobrojnim saopćenjima osude četničkog pokreta Draže Mihajlovića od strane bošnjačkih političkih i vjerskih prvaka među kojima je i saopćenje samog reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića. B.T.

Most Popular

To Top