TOP SECRET

PAPIN NASLJEDNIK OTKRIO: Masovna migracija je smišljena invazija koja će dovesti do nestanka Evrope

Robert Sarah, afrički kardinal koji služi kao vođa Vatikanske liturgijske kancelarije, često se u tradicionalističkim krugovima naziva njihovom nadom da će jednog dana biti nasljednik pape Franje.

Oni koji nastoje da upotrebljavaju Bibliju za promoviranje migracije, guraju “lažno” tumačenje svetog pisma, rekao je kardinal Sarah u novom intervjuu za francuski dnevnik Valeurs Actuelles.

Masovnu migraciju je također označio kao “novi oblik ropstva”.

Kardinal je već podizao prašinu u medijima svojim konzervativnijim stavovima o liturgijskim praksama, islamu, migracijama i drugim pitanjima.

Ti stavovi su bil potpuno razotkriveni u članku francuskog dnenvika, u kom se Sarah iz Gvineje razljutio na svećenike i biskupe koji “govore nejasne i neprecizne stvari, kako bi izbjegli kritiku i promovirali glupu evoluciju svijeta”.

O Evropi, Sarah je rekao da Crkva ne bi trebalo da sarađuje u stavovima koji podstiču sve veće prihvatanje masovnih migracija na tradicionalno kršćanski kontinent.

“Svi migranti koji stignu u Evropu su bez novca, bez posla, bez dostojanstva … Da li je to ono što Crkva želi?”

»Crkva ne može sarađivati sa ovim novim oblikom ropstva u obliku masovne migracije. Ako Zapad nastavi sa tim planom, postoji veliki rizik da će, zbog nedostatka rađanja djece, Evropa nestati i da će je napasti stranci, baš kao što su Rim napali barbari.”

“Moja zemlja je pretežno muslimanska. Mislim da znam o čemu govorim” – dodao je ovaj afrički kardinal.

Sarahovi komentari u oštroj su suprotnosti sa onima pape Franje o toj temi. Franjo je u više navrata naglašavao vrijednost migracija i posebno je ohrabrio evropske zemlje da otvore granice za migrante koji dolaze iz zemalja trećeg svijeta.

Prošle sedmice je održao govor u Maroku, glavnom odredištu za migrante u podsaharskoj Africi koji žele da dopru do Evrope preko Španije i često je u govoru spominjao migracije.

“Pitanje migracija nikada neće biti riješeno podizanjem barijera, podstic

anjem straha od drugih ili uskraćivanjem pomoći onima koji legitimno teže boljem životu za sebe i svoje porodice” – rekao je papa Franjo.

Papa Franjo je odbio komentirati kako to da je među tim “porodičnim” imigrantima oko 95 posto muškaraca koji preko imigrantske rute dolaze u Evropu.

Kardinal Sarah mnogo skeptičnije gleda na to treba li Crkva biti otvorena za imigraciju.

On je naveo primjer Poljske, katoličke zemlje koja ima strogu imigracijsku politiku, i rekao je da ju je pozvao da ne žrtvuje svoj poljski i katolički identitet “na oltaru tehnokratske i bezdržavne Evrope”.

“Ona je slobodna da kaže Evropi da je Bog stvoren da bi se smjestio na određeno mjesto, s njegovom kulturom, tradicijom i historijom” – nalgasio je kardinal novinarima. “Ova trenutna želja za globalizacijom svijeta potiskivanjem nacija, je čista ludost.”

U intervjuu je pozvao Evropu da izbjegne prihvatanje materijalizma i da ne

zaboravi svoju kršćansku baštinu i korijene, upozoravajući da bi to moglo dovesti do izumiranja same Evrope.

“Ako Evropa nestane, a time i neprocenjive vrijednosti starog kontinenta, islam će napasti svijet” – rekao je kardinal Sarah. “Tada bi se potpuno promijenila kultura, antropologija i vizija morala.” B.T.

Most Popular

To Top