ZANIMLJIVOSTI

OTKRIVENA JEZIVA VEZA IZMEĐU PUTINA I POPLAVA NA BALKANU: Ovo ledi krv u žilama

 

Svjetsko prvenstvo u Rusiji igra se već duže od dvije sedmice, a skoro svi mečevi imaju jednu zajedničku poveznicu – za ruske standarde nekarakteristično lijepo vrijeme.

Primijetio je to i Mircea Pascu, bivši ministar odbrane Rumunije i poslanik u Evropskom parlamentu, te se požalio na Facebooku.

“Je li iko primijetio da otkad traje Svjetsko prvenstvo, već dvije sedmice, na svim stadionima u europskom dijelu Rusije sija sunce i preovladava lijepo vrijeme, dok u okolnim zemljama, prvenstveno Bugarskoj i Grčkoj, vlada olujno vrijeme i kiša?”, zapitao se Pascu u objavi na svom Facebook profilu.

Grčku i Rumuniju u protekle dvije sedmice zahvatio je talas olujnog vremena koji je uzrokovao poplave i nanio ogromnu štetu okolnim cestama i zgradama, te narušio turističku sezonu.

U nastavku objave, Pascu je ironično naveo i mogući razlog ovoj vremenskoj anomaliji.

“Već dvije sedmice, a pred nama su još dvije do kraja prvenstva, Rusija će se naći u zoni visokog atmosferskog pritiska, a svi oko nje u zoni niskog pritiska. Siguran sam da je razlog za to isključivo globalno zagrijavanje”, zaključio je parlamentarac objavu i na kraj dodao smajlija koji namiguje aludirajući na špekulacije da Rusi zbog Svjetskog prvenstva na neki način utiču na vremenske prilike.

Španska Marca pred meč njihove reprezentacije sa domaćom Rusijom objavila je kako se u Moskvi prema prognozama sprema strašna oluja koja bi teren mogla ostaviti potopljenim.

Ipak, svi koji su gledali meč mogli su primijetiti da od oluje nije bilo ništa.

Odgovor na Pascuovu objavu ponudio je prvi Rumun koji je ikad letio u svemir, kosmonaut Dumitru Prunariu.

“Sjećam se Olimpijskih igara u Moskvi 1980. godine, kiša je padala stalno. Ipak, pola sata pred otvaranje igara, nebo je bilo čisto i ostalo je tako sve do kraja ceremonije. Rusi su se uvijek, čak i tad, hvalili da posjeduju raketnu tehnologiju da otjeraju kišu”, napisao je Prunariu. M.T.

Most Popular

To Top