ZANIMLJIVOSTI

Nova robinja uništava Hurem

Huremina sreća kratkog je vijeka. Iako je postala vladaricom harema, sudbina je umiješala svoje prste i uništila joj toliko željeni mir dolaskom nove robinje u Topkapi palatu. Naime, zanosna i vrlo tajanstvena Firuze svojom će ljepotom i svježinom oduzeti dah i osvojiti srce sultana Sulejmana, a time uništiti Hurem.

Harem Sulejmana Veličanstvenog ponovno će osvježiti egzotika, strast i požuda jer na dvor dolazi nova robinja koja će sultanu pomutiti razum i unijeti velik nemir u život sultanije Hurem. Nakon što je preživjela napad na brod u blizini Persijskog zaliva, mlada i vrlo atraktivna djevojka pod imenom Firuze postala je jedna od mnogih robinja osmanskog gusara koji ju je namjeravao prodati na tržnici roblja u Istanbulu.

Spletom okolnosti, ova Sirijka prodornih smeđih očiju nađe se u haremu u Topkapi palati, gdje će provoditi dane kao sluškinja malenim prinčevima i princezama. Međutim, sultanije Hatidže i Mahidevran prepoznale su Firuzinu ljepotu te, podstaknute osvetom protiv Hurem, predstavile egzotičnu ljepoticu sultanu Sulejmanu na plesnoj zabavi priređenoj njemu u čast.

Nova dvorska konkubina svojom će izuzetnom ljepotom, gracioznošću i profinjenošću u vrlo kratkom vremenu zadiviti i zavesti sultana te tako postati Huremina najveća suparnica ikad jer je Firuze do Sulejmanovog srca došla istim putem kao i ona!

Fatalnu Firuze utjelovljuje turska glumica Cansu Dere, hrvatskim gledaocima poznatija po ulogama Ejšan iz TV serije „Ezel“ i Sile iz istoimene serije iz 2006. godine. Iako je vrhunski profesionalac i izuzetna glumica, Dere se za potrebe ove uloge morala posebno pripremati.

Tako je nekoliko nedjelja istraživala istorijske knjige i zapise iz 16. vijeka u kojima je tražila detalje koji bi joj pomogli da se što bolje uživi u svoj lik, naučila je svirati harfu, plesati te recitovati ionako tešku osmansku poeziju, s obzirom da se lik Firuze razlikuje od svih dosadašnjih robinja, pa čak i od same Hurem… Dere je prihvatila ulogu tri mjeseca prije početka snimanja treće sezone. „Pratila sam seriju na televiziji.

Zanimalo me kako izgleda jer svi pričaju o njoj u superlativima – najraskošnija, najprodavanija serija, strastvena… Reditelji Yağmur i Durul Taylan te producent Timur Savci nazvali su me jedan dan i pitali želim li glumiti u trećoj sezoni, i to novi lik koji će imati velik uticaj u seriji i oko kojeg bi se mogla podijeliti mišljenja gledalaca. Naravno da sam pristala! Oduvijek mi je bila želja raditi s braćom Taylan i još k tome na tako uspješnom projektu, tako da odbijanje nije bilo moguće“, rekla je 32-godišnja glumica.

Dolazak nove konkubine u harem zaintrigirao je i tursku javnost. Gledanost serije „Sulejman Veličanstveni“ naglo je porasla jer su svi htjeli vidjeti kako Cansu Dere pleše u krilu glumcu Halitu Ergencu. Iako im saradnja u seriji „Sulejman Veličanstveni“ nije prva (glumili su zajedno u filmu „Gorčina ljubavi“ iz 2009.), turski mediji opasno su se zagrijali kada se na ekranu pojavila scena njihovog poljupca, aludirajući da Halitova supruga Berguzar Korel sigurno puca od ljubomore.

Most Popular

To Top