NOVOSTI

Miljku, sinu Bate Živojinovića, ukinut pritvor, nije ni hapošen

Miljko

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor bivšem direktoru građevinskog preduzeća “Rad” Miljku Živojinoviću, koji je u bjekstvu od 2007. godine, pošto je ukinuo osuđujuću presudu kojom je bio osuđen na pet godina zatvora u okviru postupka poznatog kao “stečajna mafija” i naložio ponavljanje suđenja.

U obrazloženju rješenja Apelacionog suda, navodi se da se Živojinoviću ukida pritvor jer je prvostepena presuda u odnosu na njega “u osuđujućem dijelu ukinuta, te da sud nalazi da nije neophodna primjena ove mjere obezbjedenja prisustva okrivljenog u daljem toku postupka”.

Sinu poznatog srbijanskog glumca Velimira Bate Živojinovića pritvor je određen rješenjem 8. februara 2007. godine i za njim je raspisana potjernica, ali on do sada nije lišen slobode. To znači da bi sada Specijalni sud mogao da izda nalog za povlačenje potjernice koja je za njim raspisana, i da se Živojinović slobodno vrati u zemlju.

Osim optužbi u okviru postupka za “stečajnu mafiju”, protiv Živojinovića se vodi još jedan krivični postupak pred Višim sudom u Beogradu isto zbog preduzeća “Rad”.

Rješenjem Apelacionog suda osuđujući dio presude ukinut je i za bivšeg predsjednika trgovniskog suda Gorana Kljajevića i Sekule Pijevčevića, a oslobođena je Jelica Živković.

I. T.

Most Popular

To Top