ZANIMLJIVOSTI

KOMŠIJE OTKRILE: Šta je Dušica Jakovljević krila od javnosti

U komšiluku vlada strah poslije podmetanja eksploziva pod voditeljicin džip, ali Dušica Jakovljević, nakon nesreće koja ju je nedavno zadesila, dobija podršku od skoro svih stanara solitera u kojem živi.

Dušicine komšije, u kraju nadomak stadiona Crvene zvijezde, čiji je ona vatreni navijač, još uvijek su u šoku nakon eksplozije njenog džipa, koja se dogodila 1. septembra. Skoro svi za nju kažu da je predusretljiva, prijatna i sasvim obična djevojka iz komšiluka i da im zbog toga smeta kada pročitaju da je neko krivi zbog nesreće koja ju je zadesila.

U tekstovima o eksploziji džipa, koji je Dušica vozila, provlači se i informacija da je zapravo meta bio njen momak Jovica.

– Njen život je njena privatna stvar, kao i to sa kim će da ide i da se zabavlja. Njenog momka znam, viđam ga kad dolazi. Ovako je divan i ljubazan čovjek – kaže komšija koji se predstavlja kao Miša Đorđević i dodaje:

– Ja sam u kućnom savjetu pa znam sve probleme stanara u našem soliteru. O Dušici ko kaže loše, taj laže. Ljubazna je, nasmijana i vrlo predusretljiva. Divnu djecu ima, a i roditelje joj poznajem. Dobri su ljudi, a ona je požrtvovana majka.

Sa osvrtom na nemili događaj u kojem je voditeljica ostala bez automobila, Miša priča:

– To jutro je bilo kao iz horor filma. Odigrala se prava drama kad je neko digao Dušicin džip u vazduh. Ja sam prvi došao kod nje. Bila je izgubljena. Otišao sam da joj iz svog stana donesem „bromazepam“ da popije da se smiri. Zvali smo i Hitnu pomoć.

U iznajmljenom stanu sa Dušicom žive kćerka Anđela i sin Ognjen.

– Dušicin bivši muž se odmah stvorio ispred zgrade i gledao u nevjerici prah i olupinu koja je ostala od automobila. Dobro je da djeca nisu bila tog jutra sa njom u stanu, da ne gledaju taj prizor. Djelovi auta su letjeli metrima svuda naokolo. Pukom srećom niko nije stradao – ističe Miša.

Komšinica Nada Vukić živi u stanu ispod voditeljicinog.

– Jednom je poplavila naša vertikala, a ja sam ispod Dušice. Lila je voda odozgo pa sam otišla pravo kod nje. Otključala je vrata, pravo iz kreveta sva pospana i otečena. Umjesto da skuplja vodu po stanu, ona je tražila predsjednika stanara da nađe odakle ide voda. Nekada noću dolazi buka iz njenog stana, kao da se kotrlja neka kugla po podu. Nisam ih opominjala lično, ali vjerujem da će shvatiti da ispod njih živi neko – ispričala je Nada, apostrofirajući da u komšiluku vlada strah poslije podmetanja eksploziva pod Dušicin džip.  R.T.

 

Most Popular

To Top