TOP SECRET

KANDIDAT ZA DIREKTORA FEDERALNE UPRAVE POLICIJE USKORO NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Optužnica protiv komesara Milana Galića

 

Kantonalno tužiteljstvo Zapadnohercegovačkog kantona uskoro će podignuti optužnicu protiv komesara MUP-a ŽZH Milana Galića zbog kaznenog djela Neizvršenja sudske presude iz članka 351. Kaznenog zakona Federacije BiH, doznajemo iz izvora bliskog tužiteljstvu.

Sudske presude

Ovakva odluka svakako ne ide u prilog Milanu Galiću koji planira zauzeti mjesto direktora Federalne uprave policije. Kako doznajemo prije otprilike godinu dana protiv komesara Galića podnijeta je kaznena prijava Kantonalnog tužilaštva ŽZH iz razloga što je odbio postupiti po pravomoćnoj sudskoj presudi Kantonalnog suda u Širokom Brijegu broj: 63 0 Rs 028384 16 Rsž od 22. 09. 2017. godine kojom se poništavaju kao nezakoniti akti tuženika i to Rješenje broj: 01-PO-23/15-3 od 09. 10. 2015. godine i Rješenje broj: 01-Po-23/15-5 od 10. 11. 2015. godine, a koja rješenja su donesena povodom internog oglasa za popunu slobodnih radnih mjesta u MUP-u ŽZH putem procedure promicanja od 21.08.2015. godine, te se nalaže MUP-u da ponovno izvrši izbor između prijavljenih kandidata. Napomenimo, radi se o promicanju podobnih policajaca iz natječaja 2015. godine pod svaku cijenu.

 

         

 

Krivotvoritelj u policiji

Kao glavni razlog poništavanja navedenih akata i rješenja sud je naveo dokaz da je nepoznata osoba 2015. godine na zapisnicima sa prve i druge sjednice Povjerenstva za promicanje policijskih službenika krivotvorila potpis jednog od članova povjerenstva, pokojnog visokopozicioniranog policajca Vjekoslava Šimunovića. Znači, dok je policajac Vjekoslav Šimunović 2015. godine bio na smrtnoj postelji u KBC Mostar, netko od njegovih kolega je krivotvorio njegov potpis, te su temeljem tog potpisa podobni i slijepo poslušni policajci unaprijeđeni.

U MUP-u je po ovom kaznenom djelu Krivotvorenja otvorena i istraga pod budnim okom tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Mladena Hrstića, ali nećete vjerovati, ta istraga nije otkrila krivotvoritelja među policajcima. Postavlja se pitanje kako MUP ŽZH može odgovoriti savremenim aspektima kriminala, kada ne može pronaći krivotvoritelja u svojim redovima? Umjesto da sukladno pravomoćnoj sudskoj presudi poništi dodijeljene činove, te ponovno izvrši izbor među prijavljenim kandidatima, Galić je svjesno odlučio da neće postupiti po presudi suda. Hoće li mu ta odluka utjecati na poziciju direktora FUP-a ili će opet politika biti iznad zakona, vidjećemo narednih dana.

Dodatne informacije, odnosno objašnjenja zašto se sve ovo dešava, pokušali smo dobiti kod nadležnih tijela pravosuđa ŽZH, ali za sada u tome nismo uspjeli.  Josip Šimić-Đinđić

 

Most Popular

To Top