EXCLUSIVE

IZETBEGOVIĆ PONOVO ŠOKIRAO JAVNOST: Red je da Sebija postane predsjednica BiH i da državu povede u svijetliju budućnost kao što je uradila i sa UKCS

 

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i član predsjedništva BiH, otvoreno je najavio kandidaturu Sebije Izeetbegović za novog bošnjačkog člana predsjedništva BiH. Kandidatura je najavljena prilikom sastanka sa banovićkom grupom iz SDA koju je predvodio Mirsad Kukić poznati kriminalac, a sastanak je održan u jednom sarajevskom restoranu.

Najavljujući kandidaturu svoje supruge Sebije za predsjedništvo Bakir se osvrnuo na UKCS ističući kako je ona u toj instituciji uradila mnogo dobrih stvari te je preporodila.

Očigledno je da narodima BiH slijede nove četiri godine tiranije ove dinastije koja je Bošnjačkom narodu nanijela samo zlo  dok je sebe enormno obogatila. Dinastija očito planira nastavak vladavine, a i teško se odreći dobro plaćene državničke fotelje. Zato je Sebija prošlog vikenda svoju promociju u Konjicu pokušala predstaviti kao ličnu žrtvu i odricanje zarad naroda.

                                                                                                                                                                                         Foto: Fokus

A što se tiče UKCS-a  direktorka Sebija jedino je s uspjehom pomela krug bolnice i ošeretila Treću internu?!! Uz opasku da je klinika ljepše izgledala s cvijećem. Svega ostalog u UKCS-u NEMA??? Od gaze, rukavica, lijekova, pa do stručnjaka. Direktorica Izetegović UKCS je razdužila sa svim, osim vapaja bolesnika…

Silna frka oko Bakirove škode zamaglila je daleko bitniji prolem! Više niko ne pita: Zašto je direktorica Izetbegović naprasno posjetila Klinički centar u Tuzli?

Reforma direktorke prof. dr. Izetbegović svela se na revanšizam najurivanjem „neposlušnih“. Čak su joj smetali prof. dr. Kulić, bračni par Vanis, prof. dr. Aginčić, pa do akademika prof. dr. Senke Dinarvić Mesihović… Za šefa Gastroenterološke klinike prof. dr. Vanisa,veže se crna anegdota kako je direktorka upozoravala da će biti najobrazovaniji portir. Što se tiče smanjena duga od famoznih 100 miliona KM, upućeni tvrde, a menadžment UKCS nikad nije demantovao, da se neradi o nikakvim uštedama, već otpisu dugova. A plaće Sebijinog tima za „vanredne  situacije“ kriju se k’o zmija noge. Istovremeno, Univerzitetskom bolnicom, ako to ona još jeste, kruži priča koju je nemoguće provjeriti kako je prof. dr. Erna Suljević podebljala svoj bankovni račun pozamašnom cifrom…

Vratimo se ponovo iznenadnoj posjeti direktorice Izetbegović Tuzli. Ustvari, iako to direktorica nikad neće priznati, i da joj kožu gule,bio je to vapaj  za pomoć!?? Direktorica UKCS, Sebija Izetbegović nudila je posao u Sarajevu tuzlanskim medicinskim radnicima? Da li će neko doći, drugo je pitanje.

A evo i zašto! U Sarajevu su nedavno dodjeljene redovne specijalizacije, a onda su se svi uhvatili za glavu?! Jednostavno, u Sarajevu nema mentora??? Odnosno, Sebijin vajni UKCS nema više ovako visoko stručnog kadra. Reforma direktorke urodila je plodom-očigledno. Tako će specijalisti iz Sarajeva ići na specijalizaciju za gastro bolesti i anasteziologiju u Mostar,a za kardiologiju u Tuzlu.

Onda Bakir svoju Sebiju promoviše za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Narode, hitno vadi vize, dok je vrijeme, jer BiH trećeg iz dinastije Izetbegovića neće preživjeti. Od ove svijetle budućnosti svi ćemo oslijepiti. K.M.

                                                                              ČITAJTE MAX MAGAZIN ON LINE

                                                            preuzmite BESPLATNO izdanje klikom OVDJE.

Most Popular

To Top