TOP SECRET

IZDAJA DO JAJA: Zvizdić se davno sastajao sa Abdićem

Denis Zvidzić se još u aprilu 2016. godine sastao sa Fikretom Abdićem u jednom hotelu u Rijeci

Pitanju zašto je zaista Denis Zvidzić odustao od kandidature za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine novinari će se vraćati u budućnosti bezbroj puta. Posebno će to biti aktualizirano ako Šefik Džaferović ne pobijedi, a malo se realnih i objektivnih optimista smije kladiti na njegovu pobjedu.

Zvizdićevo povlačenje iz utrke će ostati misterija jer se on osobno dugo pripremao za utrku za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Tako se Zvidzić u aprilu 2016. godine sastao sa Fikretom Abdićem u jednom hotelu u Rijeci. Pretpostavlja se da je tema sastanka bila formiranje vlasti u USK gdje su njihove stranke koalirale. Ali taj sastanak je sigurno mogao imati i dalekosežne razultate i posljedice, ne samo za politiku njihovih stranaka već za Zvizdića osobno. Da je on kandidat Abdićevi politički sljedbenici bi sigurno glasali za njega. Iako Laburistička stranka BiH nema svog kandidata za Predsjedništvo BiH, vrlo teško će Abdić ubijediti svoje pristalice da glasaju za Šefika Džaferovića. A pošto je A SDA, najljući oponent „abdićevcima“, podržala Denisa Bećirovića, sigurno u inat Rifatu Hozanoviću Hozanu neće glasati ni za njega.

Tako da je samo Denis Zvizdić imao šansu dobiti glasove Bošnjaka iz Velike Kladuše. Ovako, nema Zvizdića nema glasova iz Velike Kladuše. B.T.

 

Most Popular

To Top