NOVOSTI

I Dino Merlin reketira

Nakon što su vlastito udruženje AMUS, probali ugurati softver od 150.000 eura (space shuttle) i uzeti najmanje 25 posto ukupnog prometa AMUS-a za troškove poslovanja, dvojac Dino Merlin-Mirza Hajrić
pokušava reketirati i medije. Naime,interesna skupina “Slika, ton, rijeć”, kako se zove njihova zajednička firma koja je registrovana na stanu Mirze Hajrića. Ovih dana medijima šalju ugovore u kojima je predviđena, pored autorskih, naplata i izvođačkih i izdavačkih prava. Za ove posljednje dvije vrste prava AMUS nema licencu za naplatu!!!! “Sposobni” direktor Hajrić je vjerovatno po sistemu APP (ako prođe, prođe) na ugovore stavljao i cifre za prava na koja nema licencu, a Dervišhalidović kao predsjednik Udruženja vrlo dobro zna da to nije zakonito, ali para je para!

Međutim, namjerili su se na starog lisca Reufa Herića, vrsnog poznavaoca autorskih prava i predsjednika Asocijacije elektronskih medija. Dozvolio je Reuf, vjerovatno namjerno, da se takvi ugovori potpisuju. Navodno, ove ugovore je dobilo stotinjak radijskih i tv stanica. Naravno, kad je došlo vrijeme da za plaćanje, mnogi odbijaju, svjesni da su ugovori pravno ništavni, jer AMUS zaračunao ono na što nema licence. Propao reket!

Most Popular

To Top