EXCLUSIVE

FACEBOOK GORI, A SEKA SE ČEŠLJA: Izetbegović ovlastio suprugu da „pospremi“ stranku

 

Najvjerovatnije da je sama Sebija utjecala na supruga Bakira da podrži Denisa Zvizdića iz više razloga, a ključni je da je ona prijateljica sa njegovom suprugom Samirom

Prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), nedavno je bila gošća tribine koju je u Općini Novi Grad u Sarajevu organizirala Asocijacija žena SDA Novi Grad. Tema tribine bila je “Aktuelno stanje u zdravstvu – položaj i zastupljenost žena u upravljačkim strukturama zdravstvenog sistema”, no govorilo se i o drugim temama osim zdravstva.

„Ovo što se dešava u stranci shvatam isto kao što bih u svojoj kući stalno pospremala, pa bih onda shvatila da nema pravog pospremanja dok se ne napravi krečenje. Vrlo sam samokritična, kritična sam i prema stranci koju volim, a neke stvari jednostavno moraju biti pospremljene“, rekla je Sebija Izetbegović, a njen su odgovor prisutni nagradili aplauzom.

Nije poznato da se još neko unutar SDA na ovakav način drznuo ukazati kako se stranka mora pospremiti, a da to nije okarakterizirano kao buntovništvo i sektašenje. Stoga je ovakav istup gospopđe Izetbegović moguće razumjeti na način da joj je suprug „dao mig“ da istupi na ovakav način.

Uskoro će sam Izetbegović istupiti na jednoj televiziji i saopćiti da je njegov favorit za člana Predsjedništva BiH Denis Zvizdić.

Ova dva istupa bračnog para Izetbegović itekako su povezani. Najvjerovatnije da je sama Sebija utjecala na supruga Bakira da donese takvu odluku iz više razloga, a ključni je da je ona prijateljica sa njegovom suprugom Samirom. Pa je tako prva dama u Bošnjaka rezonirala da ako se ona ne može kandidirati može onaj za koga ona smatra da će imati utjecaj na njega.

Sebija Izetbegović se uopće ne šali kad kaže da treba pospremiti stranku jer je ona već učinila neke poteze u tom smjeru. Krenula je, naravno opet od supruga, kad ga je prisilila da se otarasi nekih ljudi iz neposredne blizine. Navodno je pod Sekinim pritiskom Bakir udaljio od sebe Dženana Selimbegovića, pa čak i Murisa Mujanovića, poznatog mesara jer se ovaj puno razmetao činjenicom da su mu bračni par Izetbegović vjenčani kumovi.

Za ovu operaciju Sebija ima svoju stranačku bazu koju je organizirala kroz Asocijacije žena SDA.

Asocijacija žena SDA se infiltrirala u medžlise Islamske zajednice i najčešeće okuplja supruge imama. One organiziraju razne ekskurzije i putovanja, koja su najčešće nagrada za predan rad i agitaciju za SDA, ali njihova je primara uloga da poput Sebije utječu na svoje supruge. B.T.

 

Most Popular

To Top