SHOWTIME

Estradne ličnosti godinama grade karijere pod umjetničkim imenima, a evo kako su nastala

 

Brojne poznate ličnosti su gradeći svoju karijeru dale sebi nadimke po kojima ih danas prepoznajete. Umjetnička imena ovih ličnosti postala su toliko zvučna da mnogi ne znaju njihova prava imena, a evo kako su ih dobile.

Ana Bekuta

Iako mnogi misle da je to njeno pravo ime, ipak je riječ o nadimku.

“Moja rodbina, prijatelji iz djetinjstva i komšije iz kraja me i dalje zovu Nada, i tu nema ništa neobično, dok neki prijatelji koji su me upoznali kao Anu Bekutu kažu da ne mogu da zamisle da se zovem drugačije. Kod mene je mnogo efektnije bilo ime Ana Bekuta, zbog kojeg sam na početku karijere dala i naziv svom pratećem ansamblu Anabe”, rekla je pjevačica u jednom intervjuu, koja je na rođenju dobila ime Nada Polić.

Lepa Brena

Pored toga što je napravila pravu pometnju svojim glasom u Jugoslaviji, njen stas je fascinirao sve. Fahreta Jahić je danas najveća zvijezda na balakanu, a nadimak joj je dao tadašnji košarkaški trener.

Jami

Jasna Milenković je od prva dva slova svog imena i prezimena napravila umjetničko ime, po kom je i dan danas svi znaju.

Lepa Lukić

Poznata pjevačica narodne muzike je od svog starog imena Lepava Mušović postala Lepa Lukić.

Nika

Ni popularna pjevačica nije odoljela tome da sebi da nadimak, pa je Ana Nikolić na svom prvom albumu imala umjetničko ime Nika. Navodno je tvorac te ideje bila Marina Tucaković, a danas je taj nadimak pao u zaborav. T.V.

Most Popular

To Top