EXCLUSIVE

EKSKLUZIVNO: Bakir Izetbegović prima ratnu vojnu invalidninu, jer je ranjen kao organizator otpora

Prema informacijama koje smo dobili od jednog uposlenika invalidskog fonda FBiH na listi primalaca invalidske zaštite nalazi se i Bakir Izetbegović, objavio je koktel.org. On se na ovoj listi nalazi od 1995 godine te se navodi da je ranjen prilikom organizacije otpora agresoru tj kao pripadnik Zelenih beretki.

Invalidnina Bakira Izetbegovica iznosi 670 KM, samo nije poznato kakvu invalidnost ima.

Zelene beretke nikada nisu demantovale da je Bakir bio pripadnik ove jedinice, a isto tako svi koji znaju aktivnosti Bakira tokom rata znaju da se krio u odajama svog oca Alije te da je većina familije Izetbegović bila van države.

Izvor koji je govorio za naš portal je naveo da postoji tajni spisak primalaca invalidnina za koji znaju samo čelni ljudi ovog fonda. Na spisku se nalaze veoma bitne osobe iz SDA, a koje nikada nisu učestvovale u ratnim dešavanjima.

Osim toga, za vrijeme organizacije otpora Zelene beretke nisu ni postojale, a njih je izmislio i u rat lansirao Nedžad Latić kad je BiH već uveliko bila u ratnom požaru!

Informacija o tome da je Izetbegović bio ranjen je detaljno opisana i u seriji “Alija” koja se ovih dana emituje na Hayat televiziji.

Most Popular

To Top